Over ons

Wil je zeker weten dat je een uniek kraamcadeau geeft? Dan zit je hier goed. Bij Lika4kids.com vind je rompers en kindershirts zonder gendercliché’s en mét positieve boodschap.

De superzachte kleertjes van Lika4kids zijn klimaatneutraal geproduceerd en zijn van biologisch katoen. De kleding is van het merk Earth Positive, van Continental Clothing. Dit bedrijf is aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Zo weet je zeker dat je bij ons echte duurzame kleding koopt.

Onze webshop gaat bovendien een stap verder met het thema duurzaamheid; de inkt die gebruikt is voor de bedrukking is op waterbasis, waardoor het een milieuvriendelijker alternatief is voor de plastic bedrukkingen. Het thema duurzaamheid komt in meerdere aspecten van Lika4kids terug. Zo zijn ook de verzendverpakkingen van gerecycled karton gemaakt, alsook de visitekaartjes. Groen, groener, groenst.

‘Lika’ betekent in het Zweeds ‘gelijk’.

De webshop wil een gelijke wereld voor kinderen, een plek waar jongens mogen huilen en meisjes bomen mogen beklimmen. Door kwaliteiten van kinderen te benadrukken en positiviteit uit te stralen. Zodat ze zich vrij voelen om zichzelf te zien, hoe dat er ook uitziet en wat dat ook is. “En omdat we een gelijkwaardige wereld belangrijk vinden voor kinderen, maken we alleen gebruik van kleding die zonder kinderarbeid gemaakt is.”

De rompers en t-shirt zijn bedrukt met teksten zoals: ‘Stoer zoals mama’ en ‘Lief zoals papa’. Stacey: “Dit zijn inderdaad de bestsellers. Daarnaast hebben we ook kleding met een quote van feminist Beyoncé: ‘I’m not bossy, I’m the boss.’ Waar ik ook heel blij mee ben, is het ontwerp van het honkbalmeisje. Mijn moeder heeft deze speciaal voor Lika4kids getekend.”

“Het begon te kriebelen toen ik aan het winkelen was voor m’n pasgeboren nichtje”, vertelt eigenaresse Stacey. “Ik werd zowat overspoelt met glitters, prinsessen en teksten zoals: ‘I’m too cute to do my homework so my brother did it for me’. Ik vond dat er méér moest zijn dan dat en ik heb daarom het heft in eigen hand genomen.”

Lika4kids is niet alleen online te vinden maar ook offline kun je kennismaken met de superzachte kleding: “Wij staan maandelijks op de biomarkt in de Kweektuin van Haarlem. Daarnaast houden we andere markten in de gaten die interessant zouden kunnen zijn voor onze doelgroep.”

Volg ons op Instagram