#onlylove

Toen Rosalie nog niet geboren, waren we al heftig bezig met shoppen voor de kleine dame. Want al voordat dit kleine mensje geboren was, hadden we natuurlijk al veel voorpret.

(Online) winkels in-en-uit, op zoek naar iets echt unieks. Dat viel toch niet mee. We waren vooral op zoek naar leuke kleding, speelgoed voor een baby had niet de prioriteit. Maar juist kleding was zo moeilijk te vinden omdat er voor kleine babymeisjes vaak maar één optie is: roze, roze en nog eens roze.

Prima, roze is ook een leuke kleur maar vooral de boodschappen op deze snoezige kleding vonden we niet erg bijzonder. De teksten op meisjeskleding hebben namelijk maar één boodschap: laten zien hoe lief, schattig, onschuldig en knap het kind is. Toen vrienden om ons heen ook zwanger werden, werd er een jongetje verwacht. Voor hem vonden we ook alleen maar kleding met één boodschap: stoer, held, avontuurlijk en slim. We begonnen ons af te vragen: “is dat het enige wat we deze kinderen willen meegeven?”. We gingen daarom dieper het web op, en groeven naar minder bekende webshops die wél unieke babykleding verkochten.

“is dat het enige wat we onze kinderen willen meegeven?”

Het kostte wat moeite, maar we vonden er een handjevol: ‘Yes!’. Zo wisten we zeker dat we een uniek kraamcadeau gaven. Bij het afrekenen, kwamen we echter het volgende obstakel tegen: shipping kosten. Doordat deze webshops in Amerika zitten, waren de shipping kosten even hoog als ons hele winkelwagentje (en die was inmiddels aardig vol geraakt doordat we voor maar liefst 4 zwangere stellen een kraamcadeau wilden bestellen)!

Dat was de druppel.

Het moet niet zo moeilijk zijn om babykleding te vinden die niet genderrolbevestigend is en bovendien uniek. Dus we besloten het heft in eigen handen te nemen en zelf een webshop te beginnen. Zodat we het voor alle aanstaande tante’s, oom’s, opa’s, oma’s en natuurlijk ouders makkelijker kunnen maken om te kiezen voor kleding waar kids zichzelf kunnen zijn. Kortom, om meer keuzemogelijkheid te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *