9 x originele kraamcadeaus

Hoera! Je vriendin, partner, collega, buurvrouw of vage kennis is zwanger. Een goed excuus om weer eens lekker te gaan shoppen. Je wil graag een origineel kraamcadeau geven, maar wat is origineel? De aanstaande ouders zullen al vast kraamartikelen in huis hebben en het is de kunst een origineel cadeau te vinden dat ze niet al in huis hebben en tóch nuttig of leuk is. Daarom zetten wij 9 tips voor originele kraamcadeaus op een rijtje.

9 tips voor originele kraamcadeaus:

1. Een speen van natuurrubber

Er is genoeg onderzoek dat aantoont dat plastic giftige stoffen afgeeft en dat je daarom beter glazen bakjes kunt gebruiken om je voedsel in te bewaren. Dus waarom zou je je baby blootstellen aan datzelfde plastic? Een speen die ze urenlang in de mond hebben, zou standaard van natuurlijke materialen gemaakt moeten worden. Maar waar vind je zo’n speen? Nou, hier! Je vindt hier ook bijtringen van natuurrubber.

2. Steun een goed doel in naam van de kleine

Er wordt al zoveel geproduceerd in de wereld. En weggegooid. Hebben we al die spullen echt nodig? Inspireer moeder en kind door een donatie in naam van de nieuwgeborene te doen aan een goed doel. Hier shop je goede cadeaus.

3. Hydrofieldoekjes van biologisch katoen

Handig voor van alles en nog wat. En heel fijn als ze van biologisch kantoen zijn. Na de kraamtijd kun je ze gebruiken als handdoek. Niet weggooien dus!

4. Biologische knuffels

Ja, ja. Ze bestaan: biologisch knuffels. Op deze website vind je ze, en nog meer duurzame kraamcadeaus!

5. Persoonlijke cadeaus

Helemaal bijzonder zijn persoonlijke cadeaus! Deze webshop maakt het speelgoed zelf en graveert het voor je.

6. Een echt veilige fles

Ook hier wil je zoveel mogelijk plastic vermijden en ga je dus liever voor de 100 %-plasticvrije zuigfles. Bekijk ze hier.

7. Houten eetstoeltje

Plan Toys maakt niet alleen prachtig houten speelgoed, maar ook kindermeubels zoals een duurzame eetstoel.

8. Loopwagen

Oke, nog eentje van Plan Toys dan: de houten loopwagen. Is deze gele truck niet geweldig?

9. Een eigen kinderboek met naam

Eerlijk is eerlijk. Aan dit cadeau heeft een pasgeboren baby nog niet zoveel. Maar moeders krijgt waarschijnlijk al heel veel cadeaus voor wanneer de baby er net is, dus een cadeau voor iets later is echt niet erg. Zeker niet als het een kinderboek is die je met de naam van de nieuwkomer kunt maken! Lees hier meer over het boek.

Origineel kraamcadeau tips?

Heb je zelf een superleuk en origineel kraamcadeau ontvangen en wil je ons tippen? Laat het weten! Zet je reactie onder dit artikel of mail ons op info@lika4kids.com. Wie weet staat hij dan in ons volgende blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *