Duurzame babykleding: 5 redenen om hierin te investeren

Een veel gehoord cliché is dat duurzame kleding duur is. En dat veel mensen daardoor afhaken. Logisch, wij willen zelf ook niet teveel betalen. Maar wat is ‘duur’? En wanneer betaal je nu eigenlijk ‘teveel’? Naar ons idee is het antwoord heel simpel: wanneer de kosten om het product te maken minder dan de helft bedragen van de uiteindelijke verkoopprijs. Dus: wanneer een romper in de winkel verkocht wordt voor € 10,- terwijl de winkel het kledingstuk heeft ingekocht voor € 2,- of € 3,-. Dan gaat er gewoon iets mis in het proces; ofwel degene die het rompertje eigenlijk gemaakt heeft (vaak zelf nog een kind in een fabriek in India of China) er te weinig voor betaald heeft gekregen, ofwel dat jij als koper over het paard getild wordt. En vaak is zelfs beide het geval. Daarom zetten wij 5 redenen op een rijtje waarom je toch zou investeren in duurzame kleding die ja, misschien wel duurder (en niet duur) is dan de kleding die je bij de Hema of H&M koopt.

Duurzame babykleding kopen, omdat:

 1. Je er geen bedrijven mee steunt die kinderen of andere mensen uitbuiten

Het zou toch eigenlijk heel gek zijn als de kleding voor jouw baby gemaakt is door een ander kind in een ver land?

2. Biologisch katoen is super zacht voor de huid

Net zoals biologisch vlees veel meer smaak heeft, zo is het met andere biologische producten eigenlijk ook. Doordat er minder chemische toevoegingen zijn gebruikt, is het product puur en van nature heerlijk zacht. De kleine zal daarom geen last hebben van een jeukerige of geïrriteerde huid door de kleding.

3. Er weinig tot geen extra CO2 uitstoot nodig is voor duurzame kleding

Wist je dat er tonnen water gebruikt wordt in de verwerkingsprocessen van niet-duurzame kleding? Water dat juist in de landen waar deze kleding gemaakt wordt (India, China, Pakistan) hoognodig is als drinkwater. Duurzame kledingmerken maken gebruik van wind- en zonne-energie en andere middelen om zo tot maar liefst 90 % minder schadelijke stoffen uit te stoten. Zo zorgen we samen ervoor dat ook de kinderen van onze kinderen nog kunnen genieten van schone lucht en een groene omgeving.

4. Je de afvalberg en plastic soep in de oceanen er kleiner mee maakt

Duurzame baby- en kinderkleding wordt zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt.

5. Je een uniek cadeau geeft!

Kleine kans dat de gelukkige zwangere het cadeau dat jij hebt gekocht al heeft, als jij duurzaam hebt gekocht. Er wordt namelijk niet in bulk geproduceerd in derdewereldlanden maar dichterbij huis en in kleine oplages.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *